tiistai 5. huhtikuuta 2011

HEI tälläinenkinhän mulla on





Sanahirviö aloittaa vaiheen jonka aikana muistan kirjoittaa välillä blogiakin. OIKEESTI.

Elämä on kulkenut tuttua ja aikalailla ennakoitavaa rataansa. Välillä pikkupysäkeillä seisoen välillä suurilla asemilla pysähtyen.

Lapset kasvavat ja aikuistuvat.

Pojilla on jo aikalailla omat elämänsä , asuvat kyllä kotiasemalla ja paikalla ollessaan seuraavat aikalailla vanhempiensa sääntöjä ja ajatusmaailmaa.

Iris elää viikot Vadt nimisessä kantonissa. Toimii 3 pv viikossa au-pairina ja 2 pv käy koulua, osin ranskan kielellä. Lasten ( 5v kaksoset, sekapari ja 10 ja 12 v pojat ) kanssa nuori nainen on oppinut myös kieltä niin että eräs päivä kertoi jo ettei edes huomaa puhuuko saksaa vai ranskaa. Neidolla on ammatin haku vielä( kin ) kesken ja luulen että hän menee elokuussa ammatinvalinta kurssille joka kestää vuoden ja jonka aikana nuoria autetaan kaikin tavoin löytämään se oma ammatti ja hakeutumaan kyseisen ammatin pariin.

Ensi vuonna nuoret miehet valmistuvat yhtä aikaa. Se on sitten juhlan paikka se.

Ristosta tulee merkonomi ja Henristä prosessiautomaatioteknikko. Kotoisasti pelkkä Automatiker täkä kielellä .

Juuri nyt, tämä huhtikuu on minulle, kotirouvalle jolla on hoitolapsia enää 3 pp viikossa ja lähinnä ruokailemassa , onkin jännää ja kivaa täynnään. Jo tällä viikolla saan suomesta ystävän luoksemme kyläilemään, sitten saapuu kauan odotettu syntymäpäiviään ulkomailla viettävä pikkuveljeni ja sen jälkeen saan vielä samassa maassa asuvan kummityttöni Ronjan sisaruksineen ja suomalaisen äitinsä kera muutamaksi päiväksi arkeani piristämään.

Tässä tämä nyt tällä kertaa.

Tassulta terkkuja.


P.S Voikukat kukkivat. :o) Ja päärynä sekä kirsikka puut ynnä magnolia ja muut koristepuutkin.

Viime viikolla otin kuvan juuri ja juuri kukkimaan alkavasta magnoliasta . Anittalle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Schöne Bilder von der Mongolei ;-).

Mangoliamongoli