torstai 19. maaliskuuta 2009

Aasipäinen

Kun esikoinen oli pieni puhuin hänelle suomea. Kerran leipomoliikkeessä juuri tähän aikaan näki noin 3-vuotiaani näyteikkunassa suklaapupun. Kirkkaalla pikkupojan äänellään lapsi kysyi: Äiti, milloin on aasipäinen.?

Meidän perheessä aasipäistä juhlitaan maalamalla kovaksi keitettyjä munia ja piilottamalla ne niin että lapset saavat ne pääsiäis aamusta etsiä. Aika alussa jo opimme merkkaamaan piilopaikat ja laskemaan munien määrän ;o). Parin päivän aikana munat sitten syödään ja ne on avattava vain iskemällä toiseen munaan . Se jonka muna ei mene rikki on voittanut . Mitkähän ovat nimet suomeksi suipolle päälle ja sille tylsemmälle???? Niiden pitää kohdata toisensa. Voittaja ei saa ,ainakaan meidän perheessä, palkinnokseen hyvää mieltä enempää.
Raeruohoa kylvetään vaikka ulkona jo niitty viherjöi. Toissa vuonna ( vai oliko se sitä edellisenä ..) tein ensimmäisen kerran mämmiä. Se onnistui aivan hienosti. Syömme karitsaa ja teen pashaa.
Pääsiäisunnuntai aamuna lapsille ( kyllä vain ainakin viime vuonna vielä 17 ja 16 veetkin osallistuivat ) on koriin jonka he edellisenä iltana koristelivat ja piilottivat ilmaantunut suklaapupu ja muuta makeaa. Pääsiäiskukko asunee suomessa. Täällä homman hoitaa kani.
Ja suureksi ärsytyksekseni vanhemmat ostavat nykyään lapsillee LAHJOJA. Polkupyöräkin saattaa olla pääsiäislahja. Jossain kohtaa joku ymmärsi jotain väärin.
Ainakin minun mielestäni.

2 kommenttia:

Erbebe kirjoitti...

"Aasipäinen", ihanaa! Näitä kaksikielisten lapsien kuolemattomia lausahduksia =)

Meillä ei vielä ole oikein mitään perinteitä, niitä tulee varmasti sitten kun poika on vähän isompi. Tuo pääsiäismunien piilottaminen ja etsiminen on ainakin mielestäni hauskaa.

laurier kirjoitti...

En ole yhtään kateellinen matkasta. Toivottavasti oli mahtava reissu! :)