keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Matkakuumeesta

Hei hullua.
Minä tässä laskeskelin missä olen maailmassa käynyt.
Matkakuume iskee joka kerta. Vatsa menee löysäksi , unen laatu heikkenee , mietin kaikkea mahdollista ja mahdotonta.
Lapsuudessani kävin kahteen otteeseen Englannissa. Ekan kerran 12 vuotiaana. Se oli kyllä aikas hienoa. Kummitätini asuu edelleen siellä. Kolmannen kerran tieni vei saarelle kun jätin lukion kesken ja hyppäsin puolitutun perheen kyytiin heille au -pairiksi. Sillä kertaa vietin saarella 6 kk , kahdessa eri perheessä. Kummassakin suomalainen äiti ja pienet lapset. Viimeksi englanti kutsui reilu vuosi sitten kun kävimme mieheni kanssa 4 päivän Lontoo reissun josta teki ikimuistoisen netti ystäväni kotona vierailu ja hänen sydämellisyytensä. Kummitätiä en tavannutkaan.
Ruotsissa en ole koskaan "ollut" mutta olen ajanut ( ollut kyydissä ) puolen maan läpi matkalla suomeen. Pariinkin otteeseen eteläruotsia ja kerran ihan ylös asti jolloin ajoimme suomeen "kainalon" kohdalta. Norjan lapissa olemme piipahtaneet. Tanskassa vietimme, kun lapset olivat sopivan ikäisiä, kaksi kertaa muutaman päivän Legolandin merkeissä. Saksa on läpikulku maa mutta käymme siellä hammaslääkärissä ja ostoksilla silloin tällöin sekä useastikin olen/ olemme viettäneet pari päivää joulumarkkinoiden nimissä naapurimaan kamaralla.
Itävalta tuli tutummaksi sinä vuonna kun olin au-pairina täällä Sveitsissä . Kävin siellä isäni kera :o) Muutamaan otteeseen myöhemminkin piipahdettu tai ajettu läpi matkalla etelään.
Ranskassa tietenkin Pariisi on käyty ja ajettu poikki maan matkalla Bretagneen. Sinne jäi sydämemmekin ja luultavimmin vietämme siellä pari viikkoa tänä tulevana kesänä.Kerran vietin viikon etelä ranskassa telttaillen.
Italiassa olemme viettäneet lomia muutamaan otteeseen.
Kroatiassa vasta viime syksynä ensimmäisen kerran
Espanjasta "tunnen" vasta Teneriffan ja pian tutustun siis Gran Canariaan.
Kun lapset olivat aika pieniä perimme tietyn summan ja se käytettiin lomaan Karibialla. Dominokaaninen Tasavalta. 10 tunnin lennot sujuivat mainiosti ja vietimmekin maassa kaksi lomaa lasten ollessa alakoulu ikäisiä ja nuorempia.
Kaikista kauimpana vietimme puoli vuotisen avioliittomme alussa. Australiassa nimittäin. Sinne halaajan yhä.Kummisetäni asustaa down under.
Turkissa olen käynyt kahteen otteeseen aurinko lomalla.
Egyptin Sharm el Sheik ja Israelin Eilat on käyty katsastamassa myös.
Ja JOKA kerta maha löysällä ennen lähtöä ;o)
Hollanti kiinnostaa,Kreikka, AMERIIKKA.... vielä tässä ehtii.
Jotta on se KUMMA kun taas jännittää.

Ei kommentteja: