tiistai 3. tammikuuta 2012

Tammikuu


Piti oikein ottaa selvää miksi TAMMIkuu. Wikipedia kertoo näin "Tammikuu on vuoden ensimmäinen kuukausi ja pohjoisella pallonpuoliskolla keskitalvea, mistä myös kuukauden nimen on esitetty johtuvan. Sana tammi on nimittäin tarkoittanut esimerkiksi hämäläismurteissa sydäntä/ydintä ("sydänpuu") ja toisaalta napaa tai akselia "
Elikkä sydäntalvea eletään.Juu-u. Eipä näy pohjolassakaan juuri paukkupakkasia olevan. Myös meillä on erityisen leutoa ja vallan vihreää.
Joulu siis tuli ja myös meni. Kuusi koristeineen seisokoon nurkassaan aina loppiaiseen asti , perjantaina se sitten poistetaan. Lunta ollaan saatu kahteen otteeseen oikein kunnolla. Kummallakin kerralla moinen suli juuri ennen juhlapäivää. Vuosi vaihtui tällä kertaa hyvin rauhallisissa merkeissä. Nuoriso oli omilla teillään ja me vanhemmat harjoittelimme sitä aikaa varten kun he jo asuvat omillaan. Katsottiin pitkä filmi , sytytetiin takkaan tuli , sulatettiin tinat, oltiin liian laiskoja menemään ulos ilotuksia ihastelemaan. Vanhuus ei tule yksin...Paras ystäväni piipahti nostamassa maljaa uudelle vuodelle myös heillä oli ollut rauhallinen ilta , niin rauhallinen että miehensä jo nukkui kotona kymmenen aikaan.Sekä jouluun että uudenvuoden aattoon liittyi haikeutta . Nuoret aikuisemme tuntuivat itsekin tajuavan ettei se riemu enää palaa. Life goes on.Ainakin 22.12.12 asti.
ONNELLISTA uutta vuotta kaikille !!

Ei kommentteja: