maanantai 12. tammikuuta 2009

Arkea

Maanantai alkoi ,kuten lähes aina ,koiraa anopin kanssa lenkittäen ja pilates jumpassa käyden. Maanantai on minun päiväni. Minun ja tyttäreni. Ei hoitolapsia , vain me kaksi ruokapöydässä. Jutellaan tai tehdään syntiä ( eli luetaan ruokapöydässä ;o) )Veljekset ovat kukin tahoillaan oppisopimus työpaikoillaan koko päivän.
Iltapäivällä neiti on taas koulussa ja minä kuuntelen hiljaisuutta.
Saatan puuhata pikkasen jotain talouteen liittyvääkin .
Tiistaina käyn aamulla koiraa ulkoiluttamassa parhaan ystäväni kera ja reippailun jälkeen hörpimme kaffit meillä tai heillä ja parannamme maailmaa. Ystäväni on amerikkalainen ja meillä synkkaa. Ehkä senkin takia että olemme ne kylän ulkomaalaiset . Onhan meitä kyllä muitakin . Jopa suomalainen nainen asuu tässä ihan lähellä. Hän on hyvin erakoitunut,enkä ole tavannut rouvaa vuosikausiin.
Tiistaina on myös iltapäivän ajan seuranani kaksi hoitolasta : 6 ja 7 vuotiaat siskokset . Toiset lapset tulevat iltapäivä koulun jälkeen vielä toistamiseen luokseni. Ruokapöydän ääressä istuu tiistaisin 8 lasta. Nuori neitomme on silloin mumminsa luona syömässä. Minulla on illalla espanjan tunti.
Keskiviikkona meillä on vain 3 ruokalasta ja he menevät pian syötyään oman emonsa siipien alle.Silti on pakko olla paikalla 11.30-13.00 . Ei siis suurempia loikkauksia keskiviikkoisinkaan.
Torstaina ruokailuun saapuu taas 8 lasta .Iltapäivä koulun jälkeen 4 heistä tulee vielä tunniksi tai kahdeksi hoitoon .Torstaisin käyn Gospelkuoron harkoissa illalla.
Perjantaina nautin, sillä silloin luonani ovat "vain" ne lapset joita olen hoitanut osin jo 12 vuotta . Kaksi heistä "sain" kun he olivat vasta 3kk ikäsiä. Vasta toissavuonna he lakkasivat käymästä ilonani kaksi kertaa viikossa. Nykyään äitinsä on kotona ja perjantai on hänen luxuspäivänsä . Nämä sisarukset, nyt 10 ja 7 v, sekä kaksi muuta jotka tulivat 1v ja 3v iässä meille ja ovat nyt 12 ja pian 15 v ovat minulle lähes "omia". :o) ovat olleet hoivissani joka viikko 2päivää alusta alkaen. Nyt toki koulu vie suurimman osan heidän ajastaan.
Kello 18 :00 viimeistään on päivä purkissa ja nk. perhe-elämä voi alkaa.
Isäntä käy kaksi kertaa viikossa Kung-Fu harkoissa. Esikko urheiluseurassa. Keskimmäinen ei harrasta tällä hetkellä sillä koulu vie lähes kaiken vapaa-ajan. Kuopus soittaa Saxophonia ja tunti on kerran viikossa sekin. Kuopus myös harrastaa babysittingiä. Ja on hurja lukemaan.
Tasaista menoa siis. Suurimmat poikkeukset arkeen tekevät koulun lomat joita on ripoteltu pitkin vuotta 13 viikkoa yhteensä. Kesälomaa ikäväkseni vain 5 vk pätkä. Muissa Kantoneissa eri jako.

1 kommentti:

minna kirjoitti...

Ohhoh, olettepa te aktiivinen perhe! Sullakin vaikka mitä kivoja harrastuksia. Espanjanopiskelu kuulostaa upeelta. Mun pitäisi tosiaan tehdä jotain tuollaista myös. Kävin ennen englannin keskustelukerhossa, mutta se jäi, kun ei sopinut työaikojeni kanssa yhteen. Nyt, kun en ole enää kodin ulkopuolella töissä, voisin aloittaa uudestaan.

Oletko kauankin opiskellut espanjaa? Joku sanoi minulle, että se on helppo kieli (ei tainnut sanoja itse tosin olla sen puhuja ;D), onko näin?