keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Elämää keski-euroopassa

Onhan niitä. Etuja nimittäin. Tässä elämässä keskellä eurooppaa.
Juuri tänään suuntamme saksaan ostoksille. Koska asumme pohjois-sveitsissä ei matka sinne kauaa kestä. Itse asiassa hammaslääkärimme on rajan takana ja hänen kiusattavakseen pääsemme alle puolen tunnin. Anoppi onkin menossa siihen kuuluisaan tuoliin istumaan , sillä aikaa teinityttö ja minä suoritamme ostosmaratonin viereisessä halpiskaupassa. Siirrymme sitten suunnitelmien mukaan Konstanz nimiseen kaupunkiin shoppailemaan oikein kolmen naisen voimin. K on todella kaunis ja tutustumisen arvoinen kaupunki eikä sinnekään paljoa kauempaa kuin sen puolituntia matka kestä. Onneksi minulla on anoppi. Itse en aja autoa ja junamatkailuun kerkisin jo nuorena interreilaajana kyllästyä tyystin.
Toinen etu lie se seikka että kaikki naapuri maat. ( muistin virkistys: Itävalta, Saksa, Ranska ja Italia ) ovat nekin muutamassa tunnissa saavutettu. Pikaloma Italiaan ei ole mahdottomuus ja olemme sitä harrastaneetkin.Samaisen anopin ansiosta perheessä nimittäin kulkee asunto-auto vanhus joka edelleen jaksaa meitä kuljettaa pitkin eurooppaa. Ensi kesänä kenties taas suomeen saakka. Esikoisen ajokortti häämöttää , jos hyvin käy siihen printataan päivämäärä 12.02.2009.
Nyt kuitenkin pika pikaa ulos karvaisen ystävän kera.

7 kommenttia:

elsi kirjoitti...

Ja semmoinen juttu että kun kirjoitan uuden tekstin niin se jostain syystä ajoittuu. Ja ilmaantuu vasta paaaaljon myöhemmin kuin haluaisin . Hilfe?

minna kirjoitti...

Tuo on kyllä hieno juttu, että sieltä teiltä pääsee vaikka mihin suuntaan ja moniin maihin! Me täällä pohjoisessa Saksassa saamme ajaa koko päivän naapurimaihin päästäksemme. Tanska on kuitenkin liian kaukana että sinne ehtisi noin van, Hollanti samoin...Puola satojen kilsojen päässä, Tsekit vissiin vielä kauempana.

Onnea ajokortin saamiselle! Meidän poika sai sen ennen joulua justiinsa, täyttää 18 huhtikuussa eli hänen täytyy ajella vielä jompikumpi vanhempi seuranaan 18. synttäriin saakka. Mutta kortti on kuitenkin ja siitä hän on kovin ylpeä :)

Mukavaa päivää sinne teille! Tänään sulla taisi olla se kuoroharkka vai oliko se se espanjantunti?

elsi kirjoitti...

Kuoroharkat oli eilen :o)
Onneksi olkoon teidän pojalle. Taisi päästä kerralla läpi?
Täällä kortin hankinnan saa aloittaa vasta 18 v Meillä poika aloitti tunnit TASAN synttärinään 31.10 . Sai jopa autokoulun opelta tunnin ilmaiseksi kun oli synttäri. Kävi/ käy noin kerran viikossa tuplatunnilla ja ajoi/ajaa isänsä kanssa jonkun verran. Uskon että pääsee läpi vaikka moni sanoo että nykyään ei kukaan juuri ekalla kertaa läpäise. Ja olen itsekin kuullut tuttavapiirissä moisen asian.
Kyllä minä teitä sitten pyydän peukun pitoon sinä päivänä ;o)

Natjale kirjoitti...

Onkohan elsi sinulla nuo ajat kunnossa? Katsoppa, minkä maan ajat asetuksissa on...? Muuta en nyt keksinyt tähän hätään.

Euroopassa asumisessa todellakin on puolensa. Suomi tuntuu kaukaiselta ja syrjäiseltä, kun täällä matkustelee tosiaan muutamissa tunneissa minne vaan. Kun asuimme Kölnissä, teimmme pikamatkoja Ranskaan, Luxiin, Belgiaan ja Hollantiin. Itäinen Saksa jäi väliin, mutta joku päivä sitten... Meillä kun nuo pidemmät lomat vietetään Suomessa.

elsi kirjoitti...

Kiitos vinkistä Natjale.
Siellä oli Tyynenmeren aikavyöhyke minulla. Laitoin nyt Amsterdamin kun ei ollut Zürchiä ;o)

minna kirjoitti...

Joo, poika sai vähimmäisajomäärällä kortin läpi ja teoriakokeen jopa nollalla pistemäärällä! Mutta hänellä on kyllä ollut 1,5 vuotta traktorikortti ja sen kautta kokemusta ajosta ja liikenteestä (ei traktorikorttia pellolla suoriteta ;) - niin ja hirmuisen hyvä muisti, varasti minulta napanuoran kautta omat viimeisetkin rippeeni vissiin odotusaikana ;D

Pidetään kovasti peukkuja pojallesi sitten kun on se inssipäivä!

Marjut kirjoitti...

Kohtahan sitten saat esikon kuskaamaan sinua :)
Meiltä ei myöskään periaatteessa ole pitkää matkaa ulkomaille, tunnissa pitäisi päästä jo Saksaan ja Itävaltaan(suunnilleen en tarkkaan muista vaikka kesällä just mentiin) Liechtensteiniin on 30 kilsaa, Italian rajalle taitaa olla alle 2 tuntia.
Mutta sen verran kuitenkin, ettei mitään kannata lähteä vartavasten hakemaan sieltä.